3. dan: Ogled sejma CHEMBIO & inštituta EVIRA

Današnji dan smo začeli v zelo zgodnjih jutranjih urah. Ko smo pojedli zajtrk, nas je profesorica iz šolskega centa Winnova zapeljala do njihove šole.
Z nekaj tamkajšnjimi učenci in profesorji smo se z avtobusom odpravili na 3-urno vožnjo v Helsinke, med katero smo občudovali prečudovito Finsko pokrajino. Le-ta je ravna, poraščena z iglastim gozdom, v katerem opazimo tudi kakšno brezo.
Ko smo prispeli v prestolnico, smo si najprej ogledali sejem na temo biokemije, kjer so podjetja z vsega sveta razstavljala svoje produkte. Če smo želeli, smo lahko prisluhnili tudi kakšnemu predavanju.                                                

Po končanem ogledu smo se zbrali in si privoščili odmor za kavo. Nato smo se z avtobusom  odpeljali do Evire, podjetja za nadzor hrane. V podjetju fotografiranje brez posebnega dovoljenja ni odobreno, zato je naša zbirka slik majhna.V podjetju smo si ogledali njihove laboratorije, specializirane predvsem za odkrivanje in identifikacijo bakterij in virusov, ki se nahajajo v živalskem mesu. Podrobneje smo spoznali bakteriološke, patološke in virološke laboratorije.
Po 2-urnem vodenem ogledu v angleščini smo se ponovno podali na pot in se ustavili na bližnji črpalki, da smo se malo podkrepili.
V nadaljnji vožnji smo vsi zadremali. Avtobus nas je pripeljal direktno do hostla, kjer smo po kratkem počitku že pričeli z kuho.
Dan je bil lep in uspešen, vreme nam je bilo naklonjeno. Imeli smo se super. :)

Lara Furjanič

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

2. dan: Helsinki, potovanje v Pori

Gimnazijci na Finskem: strokovno-kulturna dogodivščina

1. dan: Dolga pot